Wed, 29.05.2024
Терминални Услуги

Какво е терминална услуга? Терминалните услуги Ви дават възможност да осъществите няколко едновременни потребителски сесии върху един или няколко сървъра.

Компютърна поддръжка от ITD Smart - TerminalServices

Какво е терминална услуга?

Терминалните услуги Ви дават възможност да осъществите няколко едновременни потребителски сесии върху един или няколко сървъра.

Защо да използваме Терминални услуги?

Главната цел на терминалните услуги е намаляването на стойността на придобиване. Благодарение на тях може да се спестят десетки хиляди лева от покупката на хардуер, високоскоростни интернет трасета и сървъри. Терминални услуги използват над 90% от нашите клиенти.

Някои от главните причини да ползвате терминална услуга са:

 • Многократно се намалява възможността за злонамерена атака на фирмените данни
 • Централизирано управление
 • Възможност за по-бързо и често архивиране
 • Приложения се инсталират на централизирано място вместо на всеки потребителски компютър
 • Лесно и бързо възстановяване на работоспособността при непредвидени ситуации
 • Спестявате пари от покупката на хардуер, защото вече не са нужни бързи, мощни и надеждни потребителски компютри.
 • Фирмената информация се пази на сървър, а не на потребителски компютър
 • Може да се използва през по-бавна интернет връзка, може да работи дори през 3G и др.

 

Тъй като терминалните услуги са много гъвкави, те могат да се внедрят в най-различни сценарии. Ето един от тях, който е най-често срещан и реално приложим в бизнеса.

 • Хостване на приложения – почти всяка фирма има приложения, кито трябва да се ползват от повечето служители – счетоводен или складов софтуер, CRM, ERP и др. Когато тези приложения са инсталирани на потребителските компютри, те създават редица изисквания към мрежата и компютрите, а същевременно и доста проблеми. Когато възникне проблем, неговото локализиране и отстраняване е много по-трудно, също така едва ли архивирате толкова често компютрите си. Когато фирмата Ви е разположена в няколко офиса, проблемите и сложността за компютърна поддръжка нарастват още повече - нужно е да синхронизирате информация, поради което одетлните офиси са в неведение за актуалната информация от останалите места. Когато има обновление на приложенията, те трябва да бъдат направени на всички компютри, а разликата във версиите би могала да доведе до срив на приложението.

С терминалните услуги този сценарий изглежда много по-достъпен, лесен за ползване и поддръжка. Фирмените Ви приложения са разположени върху терминален сървър, който е достъпен от всичките Ви офиси, информацията е актуална по всяко време, за всички, няма нужда от каквито и да е синхронизации, лесно обновление на приложенията без свързаните с това проблеми. Фирмените данни се записват върху Файлов сървър, който заедно с Терминалния сървър бива архивиран. При възникаване на проблем е ясно къде трябва да бъде търсен. При този сценарий потребителските компютри могат да се заменят от така наречените Тънки клиенти, които представляват компютри с изключително ниска консумация на ток, без движещи се части и твърд диск, с изключително дълъг живот и без нужда от ъпгрейд. При повреда на тези устройства те мога да бъдат подменени бързо и лесно, без това да се отрази на работоспособността на потребителя.

Какво Ви дават терминалните услуги?

Терминалните услуги Ви дават възможност да:

 • Позиционирате сървърите си във високонадежден дейта център
 • Рабортите от всяка точка на света
 • Не се грижите, ако служителите Ви трябва да работят от вкъщи
 • Да имате виртуален компютър за всеки Ваш служител, без свързаните с това високи разходи
 • Да ползвате приложения с високи изисквания за бързина на процесор, дискове, мрежова свързаност и дори видео карта, като например AutoCad, 3D Studio, SolidWorks и много други.

 

Ако сте заинтересувани от терминалните услуги и приложението им във вашата организация, се свържете с нас и ние ще Ви дадем най-приложимия за Вас вариант.Начало /  /  / Терминални Услуги