Wed, 29.05.2024
Windows 8.1 – пуснат официално и свободен за изтегляне

Microsoft представи Windows 8.1 – богат на функционалности ъпдейт на популярната операционна система Windows 8, който дава на потребителите възможност да настройват устройството си спрямо начина си на живот по време на работа, у дома или когато са в движение.

ITD Smart - News

Microsoft представи Windows 8.1 – богат на функционалности ъпдейт на популярната операционна система Windows 8, който дава на потребителите възможност да настройват устройството си спрямо начина си на живот по време на работа, у дома или когато са в движение.

От днес, 17 октомври, потребителите с Windows 8 устройства на повече от 230 пазара и 37 езика могат да изтеглят безплатната актуализация онлайн от Windows Store. Windows 8.1 ще се предлага на нови устройства и самостоятелно като софтуер в търговската мрежа по цял свят от 18 октомври.

„С Windows 8 въведохме иновация за ерата от високо мобилни, сензорни и винаги свързани компютри“, сподели Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България. „Windows 8.1 развива тази визия и обединява всичко, което потребителите правят на своите устройства, независимо дали са у дома, на работа или на път. Windows предлага най-висока степен на персонализация, което прави всяко устройство неразделна част от нас самите и предлага повече начини да създадем за себе си преживяване, което е лично и съответства на начина ни на живот.“

Windows 8.1 продължава визията на Windows за персонализиране на компютрите в максимална степен, като същевременно демонстрира дългосрочната стратегия на Microsoft за бързо и адекватно на пазара развитие. С новия Windows 8.1 се очакват редица иновативни устройства за крайни и бизнес потребители – от удобни и мобилни таблети и 2 в 1 устройства до високопродуктивни лаптопи и all-in-one компютри. Много от тези нови устройства са със сензорни екрани и разполагат с още по-голяма процесорна мощ, дълъг живот на батерията и модерен дизайн, като се предлагат всички ценови сегменти.

Windows 8.1 предлага много повече възможности за пресонализиране и функционални подобрения включително:

Персонализиран – подобрен и персонализиран начален екран с различни по големина „живи плочки“ на приложенията, повече фонови изображения и цветове, така че всяко Windows устройство да изглежда уникално и напълно лично. Потребителите могат да избират как да стартират Windows – с началния екран или в добре познатия десктоп режим на Windows.

 Познат и лесен за навигация – като емблематична част от работата с Windows, Windows 8.1 връща Start бутона, познат елемент от навигацията. Обновеният изглед на приложенията позволява на потребителите да виждат всичките си приложения наведнъж, за още по-лесен достъп и нови кликвания.

 Разширено търсене – новият Smart Search на Bing осигурява най-лесния начин за потребителите да намерят търсения файл на устройството или в интернет. Просто плъзнете пръст по екрана или започнете да пишете от началния екран и „Smart Search“ ще го намери – независимо дали става дума за документ, фото албум в облака, любимо приложение или уеб страница.

Широка гама от приложения и услуги на Start екран– Windows 8.1 предоставя най-пълното и нестандартно преживяване при работа с компютър. Той предлага широка гама от приложения и услуги, които са достъпни на началния екран. Така потребителите бързо и лесно могат да правят в Windows нещата, които обичат – да проведат видео разговори с близките си по Skype, да изпратят имейл чрез Mail приложението, да гледат филми и телевизионни предавания в Xbox Video, да подготвят работни документи в Office, да открият нова рецепта с Bing Food and Drink или да слушат безплатно музика онлайн чрез XBox Music. Windows 8.1 се предлага с новия Internet Explorer 11 (IE11), който е бърз, гъвкав и е единственият браузър, разработен изцяло за сензорни устройства. IE11 дава възможност за по-добра работа с тъч екран, по-висока скорост и синхронизирана история на сърфиране, любими линкове и настройки за всички Windows 8.1 устройства на един потребител. Windows 8.1 разполага и с вградена поддръжка за триизмерен печат, ще има и Plug and Play поддръжка за 3-D принтери, като ще позволява на приложенията безпроблемно да принтират 3-D задания и ще чете 3-D файлови формати.

Най-доброто за работа с няколко приложения наведнъж и висока производителност – с Windows 8.1 може да работят едновременно с до 4 приложения, гъвкаво оразмеряване на прозорците за всяко приложение на екрана, възможност за дадено приложение да стартира друго и подобрена поддръжка на няколко монитора, позволявайки на потребителите да виждат работния плот или приложенията от Windows Store на всякакви монитори.

 Дълбока облачна интеграция със SkyDrive – Windows 8.1 улеснява повече от всякога потребителите, като им дава възможност да работят навсякъде с достъп до файловете си – на всякакви устройства и места. Със SkyDrive потребителите могат да създават, редактират, запазват и споделят файлове навсякъде и по всяко време, независимо от използваното устройство.

 Windows Storeс по-красив дизайн – новият дизайн на Windows Store подобрява начина, по който са представени приложенията и улеснява получаването им. С Windows 8.1 всички приложенията се обновяват автоматично по подразбиране, така че потребителите винаги ще разполагат с най-новата и най-добра версия на всяко от тях. В Windows Store постоянно се предлагат нови или подобрени приложения от популярни разработчици като Evernote, Facebook за Windows 8.1, Hulu Plus, Adobe Photoshop Express, eBay, Netflix и NOOK.

 За българските фенове Майкрософт България организира и хакатон, посветен на създаването на Windows 8 приложения. Събитието ще се състои на 1-2 ноември 2013 г. в betahaus със специален гост Ондрей Стастни от Чехия, който консултира бизнеса за създаването на успешни Windows 8 приложения. Хакатонът е отворен за всички, които искат да се научат как да създават приложения от ново поколение и да направят прототип на своя идея за 48 часа.

Потребителите могат да посетят http://www.windows.com/shop, за да научат повече за голямото разнообразие от устройства с Windows, които се предлагат сега и в предстоящия празничен сезон, както и за да намерят това, което най-добре отговаря на техните нужди и бюджета им. 

 

В България се очаква всички хардуерни партньори на Microsoft (Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba) да представят нови атрактивни устройства. HP България споделиха, че потребителите могат да очакват HP ENVY Touchsmart 17 Leap Motion Notebook и HP Elitebook 800, Samsung ще изненадат със Samsung ATIV Book 9 Lite, a Toshiba с таблета Encore.

“Границата между употребата на техника за бизнес и потребителски цели става все по-малка, затова допълващите устройства трябва да предлагат множество възможности, които да удовлетворяват и двете“, заяви Данко Иванов, мениджър Toshiba Europe „Цифрови продукти и услуги” за България. „С Encore потребителите могат да очакват цялостно компютърно представяне в 8-инчов таблет – включително богато и силно Windows 8.1 преживяване, което удовлетворява професионалните и лични нужди на потребителите през целия ден.“

 „Използването на Samsung Ativ Book 9 Lite е изключително лесно благодарение на новия Windows 8.1, яркостта на дисплея,  както и големия touch-pad. Те ще помогнат на потребителите да се насладят на любим филм, снимки от последната ваканция или просто да сърфират в интернет по всяко време“, сподели Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в българския клон на Samsung Electronics.

Източник: Калдата.бгНачало /  / Windows 8.1 – пуснат официално и свободен за изтегляне